Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja voća
VRSTA PROGRAMA
Osposobljavanje
LOKACIJE
na kojima se provodi program: Zagreb
OBRAZOVNI SEKTOR
Poljoprivreda, prehrana i veterina
TRAJANJE PROGRAMA
Program osposobljavanja u trajanju od 125 sati
UVJETI UPISA
- posjedovanje prethodne kvalifikacije na razini 1
( Razina 1 - kvalifikacija stečena završetkom osnovnog obrazovanja)
- najmanje 18 godina života
- liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za rukovanje ručnom mehanizacijom.
UVJETI STJECANJA PROGRAMA
- stečenih 5 CSVET bodova
(CSVET bodovanje - Hrvatski sustav bodova strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
Broj bodova dodijeljen kvalifikaciji odražava vrijeme koje je potrebno prosječnom polazniku da bi stekao ishode učenja.
Jedan CSVET bod obuhvaća od 15 do 25 radnih sati u trajanju od 60 minuta potrebnih za stjecanje odgovarajućih ishoda učenja)
- uspješna završna provjera stečenih znanja usmenim i/ili pisanim provjerama te provjera vještine rukovanja viličarom, a temeljem unaprijed određenih kriterija vrednovanja postignuća
DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS
- svjedodžba završene osnovne škole
- osobna iskaznica
- domovnica i rodni list
- liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti
- dokumente možete predati prilikom upisa ili ih možete poslati putem elektroničke pošte.
NAZIV MODULA
- OSNOVE EKOLOŠKE PROIZVODNJE I UZGOJA VOĆA
- EKOLOŠKA ZAŠTITA I NJEGA VOĆAKA
- BERBA VOĆA
SKUPOVI ISHODA UČENJA
- Ekološka proizvodnja voća, Priprema tla i sadnja voćaka u ekološkoj proizvodnji
- Ekološka zaštita u voćarstvu, Praćenje rasta i njega voćaka
- Berba voća
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
IZVOĐENJE NASTAVE
- Vođeni proces učenja i poučavanja
- Učenje temeljeno na radu
- Samostalne aktivnosti polaznika