Kategorija: Osposobljavanje za rad u prehrambenoj industrijiProgram: Rukovatelj tračnom pilom za razrezivanje mesa
OBRAZOVNI SEKTOR
Poljoprivreda, prehrana i veterina
TRAJANJE PROGRAMA
Program osposobljavanja u trajanju od 70 sati
UVJETI UPISA
- završena osnovna škola
- navršenih 18 godina starosti
- liječničko uvjerenje o psiho-fizičkoj sposobnosti
- sanitarnom iskaznicom
DOKUMENTACIJA POTREBNA ZA UPIS (PRESLIKE)
- svjedodžba završene osnovne škole (8.razred)
- osobna iskaznica
- domovnica/ rodni list
- dokumente možete predati prilikom upisa ili ih možete poslati putem elektroničke pošte.
NASTAVNE CJELINE
- Vrste mesa za obradu
- Osnove higijene i sanitacije
- Konstrukcija tračne pile za razrezivanje mesa
- Rukovanje tračnom pilom za razrezivanje mesa
- Zaštita na radu
- Praktična nastava
KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA
1. Razlikovati vrste i dijelove mesa te opisati načine rasijecanja pojedinih vrsta mesa
2. Primijeniti osnovna pravila osobne higijene, higijene prostora, namirnica i stroja za rad
3. Razlikovati glavne dijelove i funkciju tračne pile za razrezivanje mesa
4. Rukovati tračnom pilom prilikom rezanja pojedine vrste mesa na pravilan i siguran način
5. Provoditi osnovne mjere održavanja tračne pile za razrezivanje mesa
6. Primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara i pružiti prvu pomoć
IZVOĐENJE NASTAVE
- Individualne i skupne konzultacije
- Nakon što polaznik odradi praksu može pristupiti ispitu
- Završetkom programa polazniku se izdaje uvjerenje o osposobljavanju s upisom u e-radnu knjižicu (ERPS sustav).